reklam-1
ons 11 Jul Nyheter Skrivet av: Jonas Lundgren
Etiketter: , , ,

Carlsberg startar hantverksbryggeriet Backyard Brewery i Falkenberg

På Ölets dag den 18:e juli öppnar testbryggeriet Backyard Brewery på en bakgård i Falkenberg. Bakgårdsbryggeriet är tänkt att bejaka experimentlustan och intresset för att utveckla öl.

Tanken är således att Carlsberg ska försöka sig på att brygga hantverksöl.
– Det känns spännande och roligt med det nya testbryggeriet i Falkenberg. Det ger större möjligheter för mig och mina kollegor att utveckla och experimentera. En hyllning till öl, helt enkelt, säger Daniel Eriksson bryggerimästare.

Redan i början av oktober lanseras det första ölet från Backyard Brewery, Lawn Mower som sägs bli en amerikanskinspirerad och välhumlad lager.

En tanke som slår en är att Carlsberg genom Backyard Brewery vill svara upp mot Spendrups satsning på Brutal Brewing som utvecklades som ett resultat av att man började göra amerikanskinspirerad lageröl i form av Pistonhead och Cheap Thrills.

/Jonas Lundgren

Relaterade artiklar
Kommentarer

2 kommentarer till “Carlsberg startar hantverksbryggeriet Backyard Brewery i Falkenberg”

  1. [...] Onsdagen den 18 juli är det dags för Ölets dag som firas runt om i hela landet. Under denna dag kommer bryggerier runt om i Sverige att ha öppet hus med bland annat visningar, rundturer och ölprovning. Som Allt om Öl skrev igår kommer också en nyhet att lanseras i och med att Carlsberg slår upp dörrarna för sitt nya hantverksbryggeri Backyard Brewery i Falkenberg (Läs mer). [...]

  2. Backyard B har ett bryggverk på 200 liter. Bara show. Grejerna bryggs i det vanliga bryggeriet. skriver:

    En Falkoneer

Kommentera


− två = 6